Ecza Dolabında Olması Gereken Malzemeler

Ecza dolapları herhangi bir sağlık problemi meydana geldiği zaman ilk müdahaleyi yapmak için çeşitli ilaçların yer aldığı kısımdır. Ecza dolabında olması gereken malzemeler ilkyardımın hayat kurtarıcı özelliğinin olmasından dolayı ayrı bir öneme sahiptir. Bu yüzden okul, işyeri ve evlerde yer alan ecza dolaplarının eskizsiz bir şekilde doldurulması gerekiyor.

Ecza dolabında bulunması gereken malzemeler kadar insanların ilkyardım konusunda bilgili olması da önemlidir. Kişi ilkyardım konusunda bilgisiz ise ecza dolabında yer alan ürünlerin hiçbirisi bir işe yaramayacaktır. Bu yüzden insanların ilkyardım yapabilmek ve ecza dolabı içerisinde yer alan malzemeleri kullanabilmek adına öncelikli olarak ilkyardım konusunda eğitim alması gerekiyor. Verilen eğitimler sayesinde ecza dolabında bulunan tüm malzemeleri nasıl kullanabileceğinizi öğreneceğinizden şüpheniz olmasın. İlkyardım konusunda bilgi sahibiyseniz gelin hep birlikte ecza dolabı içerisinde hangi malzemelerin olması gerektiğini öğrenelim.

Ecza dolabında bulunması gereken malzemeler

Oksijenli su: oluşan yaraların mikrop kapmasını ve mevcut mikropların yaralardan uzaklaştırılmasını sağlar. İlkyardım yaparken sorunlu bölgenin hijyen kalması aşırı derecede önemlidir. Açık yaralara müdahale edilebilmesi için ecza dolaplarında kesinlikle oksijenli su yer almalıdır.

Antiseptik solüsyon: oksijenli suya benzer etkileri olan antiseptik solüsyon, ortamda yer alan mikropların yok edilmesi için kullanılır. Oksijenli suya göre daha etkili olduğu bilinmektedir.

Yara bandı: Açılan tüm yaraları kapatmak için en çok kullanılan ilkyardım malzemesidir. Bıçak kesiklerinde, düşüp yaralanmalarda sıklıkla yara bantlarından yararlanmaktayız. Yara bandı kullanımı ülkemizde o kadar yaygındır ki insanlar artık bu ilkyardım malzemesini çantalarında dahi taşıyor.

Tek kullanımlık eldiven: Gün içerisinde ellerimiz ile sürekli etraftaki cisimler ile temas halindeyiz. Cisimlerde yer alan mikroplar bu yüzden ellerimize bulaşmaktadır. Mikropların yoğun bir şekilde yer aldığı eller ile ilkyardım yapılması durumun daha kötü bir hal almasına neden olabilmektedir. Bu yüzden ilkyardım uygulamalarında kesinlikle tek kullanımlık eldivenler kullanılmalıdır.

Steril gaz kompresi: birçoğunuzun gazlı bez olarak bildiği malzemedir. Açık yaraları sarmak ya da kanayan bölgedeki kanamayı durdurmak için baskı yapmak adına kullanılır. Ecza dolabında bulunması gereken en önemli malzemelerden birisidir.

Pamuk: ilaçların yaraya sürülmesinde, burun kanamalarında ve kan durdurmak için baskı yapılmasında pamuk kullanılır. Ecza dolaplarında yer alan pamuk en çok ihtiyaç duyduğumuz malzemelerden birisidir.

İlkyardım el broşürü: Herhangi bir kaza anında yanlış ilkyardım yapmamak için kesinlikle bize kılavuzluk edecek türden bir ilkyardım el broşürü ecza dolabında bulunmalıdır. Bu ilkyardım broşürü sayesinde hiç ilkyardım bilgisi olmayan kişiler bile rahatlıkla zor durumdayken ilkyardım yapabilir.

Ecza dolabında olması gereken malzemeler tabi ki de bunlarla sınırlı değildir. Turnike, makas ve flaster olması gereken diğer malzemelerden sadece birkaçıdır. Son zamanlarda suni solunum maskesi de ecza dolaplarında yer almaya başladı. Eğer suni solunum konusunda eğitiminiz varsa sizler de kesinlikle ecza dolaplarına sunu solunum maskesi koyun. Hatta siz kullanmasanız bile ortamda yer alan bir kişi suni solunum yapmayı bilebilir ve bu maske o esnada hayat kurtarıcı olabilir. Ecza dolabınızı ayrıca zaman zaman kontrol edin. Dolap içerisinde tarihi geçmiş olan malzemeler varsa bunları yenileri ile kesinlikle değiştirin.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here