Yağ, bakteri, makyaj ve ciltte yer alan pislikleri temizlemek için yüzümüzü yıkamak zorundayız ve bu sayede cildimizdeki gözeneklerin tıkanmasını engelleriz. Yüzün sadece su ile yıkanması yüzdeki kirin sayede %65’lik kısmını temizler. Bu yüzden yüzü yıkarken sabun kullanmalısınız. Buna ek olarak sabun yanlış kullanılırsa kullanılan sabun ciltte kuruluğa, tahrişe, kaşıntıya ve çeşitli yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden sabunla yüz yıkamadan önce cilt tipinizi iyi belirleyin ve yüzünüze uygun bir sabunu seçerek cildinizi ondan sonra yıkayın. Buna dikkat etmeyecek olursanız yüzü sabunla yıkamak zararlı mı sorusuna uzmanlar evet zararlıdır şeklinde yanıt verecektir.

Sabunla yüz nasıl yıkanır?

Yüzünüzü yıkarken saç bandı kullanarak saçlarınızı yüzünüzden alın. Bu sayede alnınızı saha iyi bir şekilde yıkayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkarken yıkama suyunun ılık olmasına dikkat edinç Eğer su aşırı derecede sıcak olursa bu durum cildinizin kurumasına ve kılcal damarların çatlamasına neden olabilir. Sabunu yüzünüze sürerken kesinlikle baskı yapmayın. Yumuşak bir şekilde sabunu sürdükten sonra parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yaparak sabunu her tarafa ulaştırın. Bu gözeneklerin açılmasını ve cildin daha rahat bir şekilde nefes almasını sağlayacaktır. Yıkama işleminde sonra kesinlikle cildinizde sabunun kalmaması gerekiyor. Bu yüzden yıkama işleminden sonra ılık suyu açın ve cildinizi iyi bir şekilde durulayın. Cildin ıslak kalması çeşitli bakterilerin çoğalmasına neden olabilir. Bu yüzden yıkama işleminden sonra yumuşak dokulu bir havluyla cildinizi kurulayın.

Yüzümüzü hangi sabunla yıkamalıyız?

Yüzünüzü yıkamak için eğer sabun kullanacaksanız aldığınız sabunların özelliklerine dikkat etmelisiniz. Yüzümü en hassas bölgelerimizden birisi olduğu için sizlere yüz sabunu alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vereceğiz ve sizler de bu sayede yüzümüzü hangi sabunla yıkamalıyız sorusuna direkt olarak cevap bulacaksınız.

• Sabun alırken kesinlikle pH değeri kontrol edilmelidir. Aldığınız sabunun pH değerinin 5 ila 6 arasında olmasına dikkat edin. Buna dikkat etmenizin gerekli olmasındaki temel neden kullandığınız sabunun cildinizi kurutmamasıdır.

• Sabunlara nemlendirici özellik kazandırmak için sabunların içerisine yağlar katılır. Kullanılan bazı yağlar doğal olmadığından dolayı cilde zarar verebiliyor. Bu yüzden yüz için alınacak sabunların doğal yağları barındırıp barındırmadığını inceleyin.

• Birçoğumuzun cildi nemsiz kaldığı için aşırı derecede kurur ve çatlar. Kullandığımız sabunlarda eğer nemlendirici olmazsa bu kurumanın şiddeti artacaktır. Bu yüzden yüz için alınan sabunların nemlendirici özelliğinin olması gerekmektedir.

• Uzmanlar beyaz sabunların renkli olan sabunlara göre daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Renkli sabunları renklendirmek için çeşitli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu maddeler cilt üzerinde alerjik tepkimelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden tercihiniz renksiz sabunlar olsun.

• Organik maddelerden yapılan sabunlar daha sağlıklıdır ancak fiyatları daha yüksektir. Hal böyle olunca insanlar bir sabuna çok para vermek yerine bilinmedik, insan sağlığına olumsuz etkileri olan maddelerden yapılmış sabunları satın alıyor. Unutmayın ki yüzünüz sizin kimliğinizdir. Bu yüzden pahallı da olsa organik maddelerden yapılan sabunları tercih edin.

Sabunla yüzü yıkamak zararlı mı derseniz size cevabımız bunun duruma göre değişeceği şeklinde olacaktır. Bazı kişilerin cildi hassas olduğu için yüze sabun sürdüğünde alerjik tepkimeler ortaya çıkabiliyor. Yüzünüze sabun sürdüğünüz zaman yağlanma hızı arttıysa ve yıka sonrasında kızarma gibi alerjik reaksiyonlar meydana geliyorsa bu durum kullandığınız sabunun ya da sabunların cildinize dokunduğu anlamına gelmektedir. Bu tip durumlarda yüzü sabunla yıkamak yerine bir cilt uzmanına göründükten sonra cildinize uygun bir cilt temizleyicisi almanızda fayda var. Fiyatları her ne kadar yüksek olsa da sadece bitkilerin kullanıldığı cilt temizleme losyonları var. Bu losyonları alıp kullanırsanız büyük ihtimalle cildinize zarar vermeden cildinizi temizlersiniz.

16 + 2 = ? (İşleminin Sonucu)  


Bilim
Sağlık
Kategoriler
Bağlantılar