Kaş Dökülmesinin Nedenleri Tedavisi

Kaşlar dış görünüşün şekillenmesinde büyük bir role sahiptir. Kaş dökülmesi meydana geldiği zaman dış görünüşte ciddi bir sorun ortaya çıkar. Bu yüzden kaç dökülmesi nedenleri tespit edilip kaş dökülmesi tedavisi vakit kaybetmeden gerçekleştirilmelidir.

Kaş dökülmesi günümüzde çok fazla kişide görülen bir durumdur. Kimilerinin kaşları doğuştan aşırı seyrektir. Bu durum kesinlikle kaş dökülmesi olarak ele alınmaz çünkü kaş dökülmesi var olan kaşların birden bire yüksek oranda dökülmesidir ve bu durum tıp dünyasında kaş madarozisi olarak isimlendirilmektedir. Mevsimsel geçişlerde saçlarda olduğu gibi kaş ve kirpiklerde de kısmi dökülmelerin meydana gelmesi doğal bir durum olarak karşılanır ancak birden bire ortaya çıkan dökülmeler kesinlikle bir sağlık sorununun olduğunu bizlere haber eder. Bu yüzden ilk olarak kaş dökülmesinin nedenlerine değinmek istiyoruz.

---Sponsorlu Bağlantılar---

Kaş dökülmesi neden olur

• Kaşlarının güzel görünmesini isteyen bayanların büyük bölümü kaşlarını periyodik olarak aldığı gibi kaşlarına çeşitli kozmetik ürünler kullanarak makyaj yapar. Kaşlar sürekli olarak fazla bir şekilde alınırsa bu durum kaş köklerinin yıpranmasına ve bir süre sonra kaşlarda dökülmelerin başlamasına neden olur. Bu yüzden kaşlar kesinlikle fazla alınmamalıdır. Ayrıca kullanılan kozmetik ürünlerin içerisinde yer alan kimyasal maddeler de kaşların zayıflayıp dökülmesine neden olabilir.

• İnsan bedeninin yer alan her kısım kişi dengeli bir şekilde beslendiği sürece sağlıklı bir şekilde faaliyet gösterir. Aynı şekilde kaşların sağlıklı olması için de dengeli beslenme büyük önem arz ediyor. Kaşların sağlıklı bir şekilde kalmasını sağlayacak olan vitaminler ve mineraller dengesiz beslenme nedeniyle yeterli oranda alınmazda bu durumda kaşlarda dökülmelerin olmasına neden olacaktır.

• Tiroit hormonunun yetersiz üretilmesi kaş, kirpik ve saçlarda dökülmelerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tiroit yetmezliği ile alakalı sıkıntılar genellikle guatr problemi olan kişilerde gözlemlenir.

• Bir egzama türü olan atopik dermatit de aynı şekilde kaşlarda dökülmelere neden oluyor. Bu egzama türü kaç bölgesinde ortaya çıktığı zaman kısa süre içerisinde kaşlarda dökülmeler başlar. Ayrıca deri üzerinde kızarıklıklar ve kabarmalar meydana geldiğinden dolayı dış görünüşün olumsuz etkilenmesine neden olur.

• Kanser hastalığının tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları saç, kaş ve kirpik dökülmelerine neden olmaktadır. Kemoterapi ilaçları direkt olarak kanserli hücrelere ulaşarak burada faaliyete geçer. Bu yüzden cilt kanseri olan ve kemoterapi ilacı alan kişilerde kaş dökülmeleri daha kısa süre içerisinde gerçekleşir. Tedavi tamamlandıktan sonra mevcut dökülmeler son bulur.

• Saçkıran hastalığının sadece saçlarda dökülmelerin olmasına neden olabileceği düşünülebilir ancak saç kıran kaşlarda da ortaya çıkabilir ve kaşların dökülmesine neden olabilir.

Bu saydıklarımız en çok kaş dökülmesine neden olan etkilerdir. Elbette daha farklı nedenlerden dolayı da kaşlarda dökülmeler olabilir. Kısmi dökülmeler kesinlikle panik yapılmasını gerektirmez ancak yüksek oranda dökülmeler söz konusuysa tıbbi destek almanızı tavsiye ederiz.

Kaş dökülmesinin tedavisi

Kaç dökülmesi yukarıda da belirttiğimiz gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Tedavinin gerçekleştirilmesi için öncelikli olarak dökülmelere neden olan faktörlerin belirlenmesi gerekmektedir. Dökülmelere neden olan sağlık sorunları ortadan kaldırılınca kaç dökülmesi de buna paralel olarak son bulacaktır.

Çok eski zamanlardan beri sarımsak suyu ve badem yağı dökülen kaşları çıkarmak ve var olan kaşları gürleştirmek için kullanılmaktadır. Bu karışım ile alakalı yapılan bilimsel bir çalışma olmasa da bu karışım sayesinde kaşlarının tekrardan çıktığını söyleyen çok sayıda kişi vardır. Her yöntem denenmiş olmasına rağmen kaş dökülmesinin tedavisi olumlu cevap vermeyecek olursa bu tip durumlarda son teknoloji olarak kabul edilen kaş ekimi gerçekleştirilir. Kaşlarda genellikle hormonsal nedenlerden dolayı dökülmeler oluyor. Bu tip durumlarda hormon testi yapılır ve hangi hormonda dengesizlik söz konusuysa bunun ortadan kaldırılması sağlanır. Bu sayede de kaşlardaki dökülmeler son bulur ve dökülen kaşların yerine yenileri çıkmaya başlar.

15 + 8 = ? (İşleminin Sonucu)  


Bilim
Kategoriler
Sağlık
Bağlantılar