Yeni doğum yapan bayanların sıklıkla başına gelen albastı adlı sağlık sorunu ayrıca loğusa humması ismiyle de bilinmektedir. Doğum esnasında steril olmayan ortamlardan dolayı ortaya çıkan albastı adlı hastalık annenin sağlığını ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir. Bu yüzde albastı belirtileri ortaya çıktığı gibi albastı tedavisi başlatılmalıdır. Albastı nedir diyecek olursanız bu hastalığın bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlu bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz. Bu hastalık vücut üzerinde kırmızın beneklerin ortaya çıkmasına neden olduğundan dolayı ilgili sağlık sorununa albastı ismi verilmiştir. Birçok bayan nasıl olsa geçer bilinciyle bu hastalığa yaklaşsa da ciddi bir enfeksiyon hastalığı olduğu için kesinlikle tıbbi destek alınmalıdır.

Albastı hastalığı üreme yollarında ya da idrar yollarında hastalığa neden olan bakterilerin çoğalmasıyla ortaya çıkar. Mahrem bölge olarak addedilen bölgede sorun meydana geldiği için birçok bayan utancından durumu gizler ve çoğu vakanın geç teşhisi koyulur. Ciddi enfeksiyonlar yaşamın tehdit altına girmesine neden olabileceğinden dolayı albastı belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren utanmayı bir kenara bırakıp alanında uzman bir doktordan tıbbi destek alınması gerekmektedir. Mevcut enfeksiyon önlenmeyecek olursa kadın doğurganlık özelliğini tamamen kaybedebilir. Hatta uzmanlar bu hastalığa müdahale edilmeyecek olursa rahim kanseri gibi sağlık problemlerinin de ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

---Sponsorlu Bağlantılar---

Albastı belirtileri arasında ateşin ani bir şekilde yükselmesi, sıtmalanma olması, nabız değerlerinin yükselmesi, metabolizma hızının artmasından dolayı ciddi halsizliklerin ortaya çıkması, vajinal akıntılara ek olarak aşırı derecede kötü kokuların meydana gelmesi yer almaktadır. Albastı hastalığı enfeksiyonlu bir hastalık olduğu için kesinlikle ciddiye alınmalıdır. Bu hastalık ayakta yer alan toplardamarlarda pıhtı oluşumuna neden olabilir. Bu pıhtı oluşumunun ölüme dahi neden olabilme ihtimali bulunmaktadır. Enfeksiyon çevre dokulara yayılacak olursa doku kaybının da ortaya çıkma ihtimali bulunmaktadır. Görüldüğü gibi esareti altına aldığı kişinin hayatını tehdit etmektedir. Bu yüzden bu belirtiler doğum sonrasında ortaya çıktığı zaman tıbbi destek alınmalıdır.

Albastı tedavisi gerçekleştirilmezse bu hastalık kadının ateşinin aşırı derecede artmasına neden olur. Bu hastalıktan dolayı havale geçiren kişilerin de olduğu sıklıkla gözlemleniyor. Bu hastalıkla karşılaşmak istemeyen bayanlar doğum yapacakları ortamın kesinlikle steril olmasına dikkat etmelidir. Doğum yapmadan önce yakınlarınızdan doğumhanenin durumunu incelemesini isteyin ve herhangi bir kusur söz konusuysa doğumu gerçekleştirmek adına farklı sağlık kuruluşlarının yolunu tutun.

Albastı hastalığına yakalanmamak adına her önlemi almış olmanıza rağmen bu hastalık karşınıza çıktıysa albastı tedavisinin antibiyotik ilaçlar ile yapıldığını söyleyebiliriz. Enfeksiyonlu bir hastalık olduğu için tarafınıza verilen antibiyotik ilaçları kullanmanız gerekmektedir. İlerleyen bazı vakalarda haplarla enfeksiyon yok edilemediğinden dolayı serum ve iğne tedavisinin de uygulandığı bilinmektedir. Bu hastalık son zamanlarda daha az ortaya çıkmaya başladı çünkü devlet yetkilileri artık sağlık kuruluşlarının denetimini daha aktif bir şekilde gerçekleştiriyor. Tedbiri elden bırakmamak için sizler de yakın zaman içerisinde doğum yapacaksanız özellikle kendisini hijyen konusunda kanıtlamış olsan sağlık kuruluşlarını seçmeye özen gösterin. Bu sayede albastı gibi sağlık sorunları ile karşılaşma olasılığınız azalacaktır.

13 + 5 = ? (İşleminin Sonucu)  


---Sponsorlu Bağlantılar---
Taş kesilen insanlar
Bilim Pasajları
Ley hatları
Sağlık Bilgisi
Piramitlerin Sırları