Jojoba Yağı Nedir Faydaları Nelerdir?

78
Jojoba Yağı

Bitkisel yağlar arasında yer alan jojoba yağı, kozmetik dünyasında sıklıkla kullanılmaya başlanan katkı maddelerinden birisi haline gelmiştir. Jojoba yağı faydaları ile gündemde olduğundan dolayı bu yağı temin eden kişiler jojoba yağı nasıl kullanılır gibi konularda bilgi almak istemektedir. Alternatif tıp dünyasının en gözde ürünlerinden birisi olmasından dolayı sizlere öncelikli olarak jojoba yağı nedir konusunda bilgi vereceğiz. Saça ve cilde aşırı derecede faydası olan jojoba yağının tüm faydalarını öğrenmek istiyorsanız makalemizin devamından detaylı bir şekilde jojoba yağı faydaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Jojoba yağı yapısal olarak incelendiğinde ilgili yağın içerisinde aşırı derecede yağ asidinin ve yağ esterlerinin yer aldığını görmekteyiz. Bitkisel yağlar arasında yer alan jojoba yağı ayrıca doymamış yağ asidi bakımından da aşırı derecede zengin bir yağ türüdür. İnsanlar bitkisel ürünlerin yapay olan ürünlere oranla daha faydalı olduğunu bildiklerinden dolayı özellikle bitkisel ürünleri kullanmayı tercih etmektedir. Jojoba yağı günümüzde bakım ürünü olarak kullanılan popüler bir yağ türüdür.
Jojoba yağının kullanım alanlarına göz attığımızda bu yağın özellikle cilt bakımında ve saç bakımında kullanıldığını görmekteyiz. Jojoba yağı nasıl kullanılır diyecek olursanız bu yağın saça ve cilde masaj yapılarak uygulandığını söyleyebiliriz. Avucunuzun iç kısmına çok az miktarda jojoba yağını alarak saçınıza veya cildinize sürün. Aşırı derecede baskı uygulamadan masaj yaparak bu yağı saçınıza ve cildinize yedirin. Bunu belirli aralıklarla yapacak olursanız jojoba yağının faydaları kısa süre içerisinde ortaya çıkacaktır.

Jojoba yağını saç bakımı alanında kullanacak olursanız saçlarınız kuru haldeyken saçınıza bir miktar jojoba yağını dökün ve ardından yağı saça yaymak adına geniş aralıklara sahip bir tarak ile saçlarınızı tarayın. Jojoba yağının saçlarınızın her yerine dağıldığını düşündüğünüz zaman saçınızı yıkamadan yaklaşık bir saat kadar bekleyin. Saçınızın her yerine ulaşan bu yağ saçlarınızın beslenmesini sağlayacaktır. Uzmanlar bu yağı özellikle kuru saça uygulamayı tavsiye etse de birçok kişinin ıslak haldeki saçlarına da bu yağı uygulayarak olumlu sonuçlar aldıkları bilinmektedir. Hatta jojoba yağının faydalarına gören kişiler kullanmış oldukları şampuanların içerisine de bu yıl katarak tüketmektedir. Sizler de sizler için uygun olan yöntemi belirleyerek saç bakımında jojoba yağını tüketebilirsiniz.

Jojoba yağının en büyük faydası şüphesiz cilt üzerindedir. Cildinizi tazelemek ve nemlendirmek istiyorsanız kesinlikle jojoba yağı ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Avucunuzun iç kısmına bir miktar jojoba yağını alarak cildinize sürün ve baskı yapmadan cildinize masaj yapın. Cildiniz bir süre sonra jojoba yağını emecek ve bu sayede cildinizde tazelenme meydana gelecektir. Jojoba yağını kullanan kişilerin büyük bölümü bu yağı kullandıktan sonra ciltlerinin aşırı derecede ferahladığını da belirtmektedir. Aşırı derecede gergin bir cilde sahipseniz jojoba yağının bu ferahlatıcı etkisi sayesinde cildinizdeki bu gerginliği de alabilirsiniz.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı etkin bir sivilce gidericidir. Ergenlik döneminde çıkan sivilceleri cildinize jojoba yağını sürerek ortadan kaldırabilirsiniz. Aşırı derecede kuru cildiniz varsa ve bundan dolayı cildinizde yaşlılık belirtileri erken dönemlerde ortaya çıktıysa jojoba yağını kullanarak cildinizdeki nem oranını artırabilir ve çatlakların önüne geçebilirsiniz. İnsanların büyük bölümünün çektiği sıkıntılar arasında saçlarda meydana gelen kırılmalar yer almaktadır. Jojoba yağının saça uygulanması durumunda saçlar mukavemet kazanır. Mukavemet kazanmış olan saçlar da eskisine oranla daha az kırılmaktadır. Jojoba yağının saçları kısa süre içerisinde uzatıcı etkisi de bulunmaktadır. Saçları aşırı derecede yavaş uzayan bir kişiyseniz saçlarınıza periyodik olarak jojoba yağı ile masaj yaparsanız saçlarınız kısa süre içerisinde uzayacaktır. Jojoba yağının antibakteriyel özelliği olduğundan dolayı özellikle ciltte meydana gelen iltihaplı yaralar alanında uzman bir kişinin kontrolünde cilde jojoba yağı uygulanarak iyileştirilebilir. Açık yaralar riskli problemler arasında yer aldığından dolayı kesinlikle bu yağ cilde doktor gözetiminde uygulanmalıdır.

Paylaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here