Sarımsak Sivilceye İyi Gelir Mi?

sarımsak sivilceye iyi gelirmi

Sivilceler cildin üzerinde enfeksiyonların meydana gelmesinden dolayı oluşur. Sivilceler kişinin dış görünüşünü olumsuz etkiler. Bu yüzden birçok kişi sivilceleri geçirmek için arayışlar içerisine girmektedir ve sarımsak da medet umulan gıdalardan birisidir. Sarımsak sivilceye iyi gelir mi diye baktığımızda sivilce oluşumunu ciddi anlamda engellendiğini görüyoruz.

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak alternatif tıp dünyasında en çok kullanılan ürünlerden birisidir. Tüm tarih boyunca antibiyotik etkilerinden yararlanılan sarımsak dün olduğu gibi günümüzde de yaygın bir şekilde sivilce oluşumunu engellemek için kullanılmaktadır. Şifalı bitki uzmanları her ne kadar sarımsa sivilcelere iyi gelir dese de henüz bilimsel açıdan bir uzman çıkıp bu konuda araştırma yapmamıştır. Sarımsak sivilcelere iyi gelir mi derseniz bu soruyu yönelttiğimiz kişilerin büyük bölümü sarımsak sayesinde sivilcelerinden kurtulduklarını dile getirmektedir. Yaptıkları tek şeyin sivilcelerin oluştuğu kısma güzelce ezmiş oldukları sarımsağı koymak olduğunu belirtmektedirler. Sarımsak asit barındıran bir bitki olduğundan açık yaraların daha kötü bir hal almasına neden olabilir. Bu yüzden sivilcelerinizden kurtulmak için sivilcelere sarımsak sürmeden önce bir cilt doktorundan da destek almanızda fayda var.

Sivilce neden çıkar?

Sivilceler metabolizmanın aşırı derecede yağ üretmesi sonucunda meydana gelmektedirler. Vücut tarafından üretilen yağ deri üzerinde yer alan gözeneklere dolar ve gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Hava alamayan cilt kısa süre içerisinde bakteri üretmeye başlar ve yer yer sivilceler gözlemlenir. Bakterilerin üreme hızına paralel olarak sivilceler yani akneler hızla büyük ve deyim yerindeyse çıban kıvamına gelir. Birçok kişi bu sivilcelerden nefret ettiğinden patlatır ve patlayan kısımda yara olur. Sivilcenin büyüklüğüne oranla oluşan yaralarda cilt üzerinde kalıcı izlerin oluşmasına neden olur.

Sivilceler için sarımsak nasıl kullanılır?

sarımsak sivilceye iyi gelirmi

Tıp dünyasında oluşan enfeksiyonların neredeyse tamamı antibiyotikler ile kurutulmaktadır. Sarımsak doğal bir antibiyotik olduğundan oluşan bu sivilceleri gidermek için kullanılabilir.

Sarımsak maskesi 1: Birkaç diş sarımsağı güzel bir şekilde ezdikten sonra sarımsağı akıcı bir kıvama getirmek için içerine birkaç damla su ilave edin. Cildin üzerine sürebilecek kıvamı yakaladığınız zaman sivilcelerin yer aldığı bölgeye baskı uygulamadan masaj yaparak sarımsağı sürün. Yapacağınız bu karışım sayesinde cildinizde yer alan sivilcelerin yaklaşık olarak 2 hafta içerisinde geçmesini sağlayabilirsiniz. Sarımsak asidik özelliği olan bir besin türüdür. Bu yüzden ilgili asit nedeniyle yaraların ciddi anlamda kötüleşmesine neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar cildinde açık yaralar olan kişilerin bu uygulamadan uzak durmasını tavsiye ediyor.

Sarımsak maskesi 2: Birçok kişi ezilen sarımsakları su ile karıştırmak yerine sirke ile karıştırmaktadır. Sirkenin mikrop öldürücü özelliği olmasından dolayı bakteri üremesine sınırlama getirilir. Ezdiğiniz sarımsakları alternatif olarak su yerine sirke ile karıştırarak maske yapabilirsiniz. Sirke sarımsak maskesi aknelerin daha kısa süre içerisinde iyileşmesini yani sivilcelerin yok olmasını sağlayacaktır. Sirkenin suya göre daha keskin olduğu aşikardır. Bu yüzden hassas cildi olan kişilerde alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Sarımsak özellikle ağır kokusu olmasından dolayı halk arasında tüketilmesi hoş karşılanmayan bir besin türüdür. Ancak şifa bulmak adına sarımsak tüketmeniz gerekebilir. Bu tip durumlarda sarımsak maskesini akşam yatarken ya da toplum içerisine çıkmayacağınız zamanlarda yapmanızda fayda var. Sarımsağın iyileştirici etkisi sayesinde bir dünya şey denemenize rağmen geçiremediğiniz sivilcelerden kurtulmanızı temenni ederiz. Bu sarımsak maskesinden sonra sivilcelerinizin tekrardan çıkma ihtimali eblette vardır. Bir türlü geçmeyen sivilceler için tıbbi destek alınmalıdır çünkü bazı akciğer hastalıkları da cilt üzerinde sivilcelerin oluşmasına neden olur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here