Halk arasında kuşpalazı olarak bilinen difteri çocuklarda sıklıkla gözlemlenen bir rahatsızlıktır. Difteri belirtileri ağır bir şekilde ortaya çıktığından dolayı çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkiler ve bu yüzden difteri belirtileri ortaya çıktığı gibi difteri tedavisi başlatılmalıdır. Bu hastalık etkilerini boğaz bölgesinde göstermektedir. Halsizlik, boğaz ağrısı, yüksek ateş en çok gözlemlenen tipik belirtilerdir. Lenf bezlerinde meydana gelen şişme bu hastalığın ortaya çıkmasına neden olur.

Difteri mikrop kaynaklı hastalıklar sınıfında yer alır yani difteri hastalığına neden olan mikrop vücuda yerleşir, uygun koşulları bulduktan sonra kuşpalazı belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. İltihaplı bir çoğalma gösteren difteri mikrobu, iltihaptan dolayı yüksek ateşin olmasına neden olur. Mikroplar boyun bölgesinde yer alan lenf bezlerinin şişmesine neden olmaktadır. Kulak, boğaz ve burun gibi kısımlarda ortaya çıkan kuşpalazı aynı anda saymış olduğumuz tüm bu kısımlarda da görülebilir. Şişkinliğe neden olduğundan dolayı kişi yutkunmakta ve soluk alıp vermekte zorlanır. Ayrıca şişkinlikler kan akışını kısıtla hale getirdiğinden dolayı kalp çarpıntılarının yaşanma ihtimali de bulunmaktadır. Difteri tedavisi gerçekleştirilmeyecek olursa durum kötü bir hal alıp farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Çocuklarınızın ciddi sağlık sorunları yaşamaması için kesinlikle difteri etkilerini ortadan kaldırmak adına bir uzmana danışmalısınız.

Difteriye iyi gelen şifalı bitkiler hastalıkla mücadele için tel başına yetersizdir. Bu yüzden mutlaka modern tıbbın nimetlerinden yararlanılmalıdır. Durum önemsenmeyecek olursa kan akışındaki kısıtlamadan dolayı kişinin felç olma ihtimali bulunmaktadır. Boğaz ve bademciklerde beyazlıkların oluşmasına neden olan kuşpalazı ilk etapta boğaza bakılarak teşhis edilir. Tabi ki boğaz bölgesinde meydana gelen her beyazlık difteri değildir ancak diğer belirtiler de gözlemleniyorsa sorunun difteri olduğu beyazlıklara bakılarak saptanabilir.

Difteri tedavisi olan hastalıklar arasında yer alır. Bu hastalığın tedavisi ilk olarak hastaya serum verilmesiyle gerçekleşir. Ayrıca iltihabı kurutmak adına antibiyotik ilaç da kullanılmaktadır. Serum bazen damardan bazen de direkt olarak problemin olduğu bölgeye uygulanmaktadır. Penisilin difteri tedavisinin sürecini kısalttığından dolayı sıklıkla penisilin de uygulanır.

difteri

Difteri soluk alıp vermeyi ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Eğer hastanın soluğu kesilecek duruma geldiyse cerrahi müdahaleler de yapılabilmektedir. Cerrahi müdahale genel olarak boğaz kısmına soluk alıp vermeyi sağlamak için bir delik açılması şeklinde yapılmaktadır. Katı gıdaların tüketilmesi zor olduğundan dolayı difteri hastalığı geçiren kişiler sıvı gıdalar tüketmelidir. Bu sayede gıdaların zorlanmadan yutulması mümkündür.

18 + 8 = ? (İşleminin Sonucu)  


---Sponsorlu Bağlantılar---
Taş kesilen insanlar
Bilim Pasajları
Ley hatları
Sağlık Bilgisi
Piramitlerin Sırları